• Súkromná poradňa psychológa
  • Mgr. Veronika Rosinová
Mgr. Veronika Rosinová | Psychológ Nové Zámky

Kríza vo vzťahu- Kedy je vhodné navštíviť psychológa?

  • Pridané: 28.01.2019   |   Autor: Mgr. Veronika Rosinová   |   478 čítaní / zobrazení

Máme menšiu krízu vo vzťahu, často sa hádame, partner/-ka mi vôbec nerozumie, stále má pocit, že ja nič nerobím, všetko musím robiť iba ja,  opäť máme tichú domácnosť... tieto a mnohé ďalšie výroky sú čoraz častejšie súčasťou dnešných vzťahov.

Je úplne prirodzenou súčasťou každého vzťahu, keď sa kde tu vyskytne menšia hádka. Veď každý človek je iný, má svoje potreby a charakteristické črty osobnosti. Je teda úplnou samozrejmosťou, že vo vzťahu sa občas partneri v niektorých veciach nezladia.

Na vzťahu treba pracovať neustále, zdokonaľovať komunikáciu, vnímať potreby partnera, vzájomne si pomáhať, počúvať sa a v neposlednom rade nezanedbávať sexuálnu oblasť vzťahu. Vzťah, ktorý sa nerozvíja a upadá do stereotypu býva skôr či neskôr vystavený hádkam, a následne vzťahovej kríze. Ak sa hádky vyskytujú často, alebo je niektorý z hore uvedených výrokov vo vzťahu samozrejmosťou určite by ste mali vyhľadať pomoc psychológa, rsp. manželskú poradňu, kým nie je neskoro.

Paradoxom je, že mnohé páry, ktoré vyhľadajú psychológa, prichádzajú do manželskej poradne lebo  na jednej strane chcú zachrániť vzťah a na druhej strane už presne vedie ako si rozdelia deti, bývanie atď.  V tomto štádiu je záchrana vzťahu dosť náročná, nie nemožná, ale určite vyžaduje veľmi tvrdú prácu na vzťahu a na sebe samých. Dôvodom je ako to ja pracovne nazývam „vybudovaná manželská alergia na partnera“.  Je to štádium keď Vám vadí aj to, že partner dýcha hlasnejšie akoby ste si vy predstavovali...práca na vzťahu je potom náročnejšie vzhľadom na to, že  sa treba najskôr zbaviť alergie na manžela/ manželku.

Preto ak máte čo i len trošku pocit, že vo Vašom vzťahu nie je všetko v poriadku určite vyhľadajte pomoc odborníka. Manželská poradňa rozhodne nie je miesto, kde Vás bude niekto súdiť a viniť. Psychológ, ktorý poskytuje partnerské poradenstvo, Vás má prioritne pochopiť, porozumieť Vášmu vzťahu a následne Vám pomôcť nájsť spoločnú cestu životom bez väčších konfliktov a kríz. Takže sa určite nemáte čoho báť...


 Recenzie
Simona :  My sme mali One Brain - Odblokovanie. Dcére pomohlo prvé sedenie začali sa veci posúvať pred. Veľké ďakujeme Veronike je priateľka, ľudská a profesionálna svojej práce. Odporúčam
Lenka::  Veľká spokojnosť a veľká vďaka.
Veronika:  Veľká spokojnosť.Veľmi empatický,profesionálny a odborný prístup.
 1 / 25